Interesse?

Van bank naar

DSC_0381.jpg

VAN BANK NAAR..

Begin mei kwam er een bank bij ons binnen. We hebben de bank naar het naaiatelier ‘de Groene Draad’ gebracht en daar de bank gesloopt. Dit was nog niet zo makkelijk, we zijn dan ook de hele dag bezig geweest. We namen de stukken leer van de bank af, braken het hout af en scheurden de kussens open. We gebruikten een schroevendraaier, een schaar en een stanleymes hiervoor. De stukken die erg moeilijk los kwamen hebben we afgesneden. Alle bruikbare stukken zijn naar  de naaiafdeling gebracht.

In de naaiafdeling zijn we begonnen met schetsen voor de tas. We hebben de patronen  van de tas eerst op karton getekend, en dit daarna uitgesneden. Het uitgesneden karton hebben we op het leer gelegd, om het leer te snijden in de vorm van de tas. In de naaiafdeling is de tas in elkaar genaaid.

Van dit hele proces hebben we een filmpje gemaakt om op donderdag 24 mei te laten zien dat wij in Carrousel Groen duurzaam werken.

Donderdag 24 mei had naaiatelier ‘de Groene Draad’ een modeshow georganiseerd om alle handgemaakte producten van Carrousel Groen de Groene draad te presenteren.  Tijdens de modeshow werd ook het filmpje over het recyclen ‘’van bank naar… ‘’ getoond. De genodigden werden via de rode loper ontvangen met een hapje en een drankje,waarna de show begon. De modellen presenteerde de producten en kleding vol enthousiasme.

Dat deze avond een succes was, kon je merken aan alle positieve reacties, het denderende applaus na afloop van de avond en het stukje dat de volgende dag in de krant ‘Arena lokaal’ stond. Carrousel Groen, een team om trots op te zijn!

- Medewerker Carrousel Groen